Kestenov med

Kestenov med je taman, a tamna boja mu varira ovisno o podneblju ili godini, prepoznatljivog je mirisa i izrazito karakterističnog, pomalo gorkog ukusa. Snagom svojih osebujnih svojstava povoljno utiče na celokupni probavni sistem. Potiče rad creva, olakšava rad preopterećene jetre i žuči te štiti želučanu i crevnu sluznicu. Preporučuje se za bolesti probavnih organa: želuca, žuči, jetre i dvanaesto palačnog creva. Ovaj med ima izvanredno delovanje u oporavku od žutice. Preporučuje se uzimanje sa čajem od kamilice, šipka i majčine dušice. Čajeve sa medom od kestena treba uzimati nekoliko puta na dan i to jedan do dva sata nakon jela.

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor