Živanina torta

SASTOJCI:

  • 2 jajeta
  • 2 kašike meda
  • kašika masti
  • 200g šećera
  • 500g brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • 13 kašičica mleka

ZA FIL:

  • 0,5l mleka
  • 4 kašike oštrog brašna
  • 200g šečera
  • 250g butera
  • 2 kašike kakaa
  • 200g oraha

PRIPREMA:

Na slaboj vatri, uz mućenje, zagrejte med, mast, šećer i jaja, zatim dodajte ostale sastojke za testo, sve dobro izmešajte i od dobijenog testa razvite 4 četvrtaste kore.

Pecite na prevrnutom i podmazanom plehu posutom brašnom.

Za fil skuvati mleko sa brašnom i šećerom, ohladiti, umešati buter, kakao i mlevene orahe, pa ovim filom filovati kore.

Odozgo staviti glazuru od istopljene čokolade i posuti mlevenim orasima.

Med u ishrani

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor