Gljive Vojvodine

| Vrste | Spisak | Gradja | Konzerviranje | Recepti | Zabava | Knjiga utisaka | Pčelica (sponzor) | Linkovi | Literatura | Novosti |

Vrući sendviči

Potrebno je:

Priprema:

Paradajz potopiti u vrelu vodu, a zatim u hladnu i osušiti ga, pa iseći na tanke kriške. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk. Na propržen luk sipati paradajz i paradajz pire, pa sve to kuvati da se dobije gust umak. Kad je kuvano, po ukusu posoliti, pobiberiti i sipati malo šećera. Sve to dobro izmešati i ostaviti da se prohladi. Na buteru ili margarinu propržiti isečene šampinjone, pa kad uvri voda koju su pecurke pustile posoliti i pobiberiti, po ukusu. Tost hleb staviti da se peče, a zatim kad porumeni premazati ga umakom od paradajza, poređati odozgo parčiće sunke, sipati pirjanjene pečurke i poređati tanke komade kačkavalja. Svaki sendvič posuti peršunom i staviti u pećnicu da se zapeče, pa ih služiti dok su topli.

Preuzeto iz časopisa "NADA PEČURKE"

Valid XHTML 1.0 Strict! | O nama | Mapa Sajta | Kontakt | © 2006-2008 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimnazije "Veljko Petrović" Sombor