Pčelinji proizvodi:

60 miliona godina pčele sarađujući s prirodom otkrile su način da opstanu. Njihova dostignuća u komunikaciji, životu i organizaciji rada zaslužuju posebnu prezentaciju. Mi ćemo Vam ovde prikazati one vrednosti koje su pčele ugradile u: med, polen, propolis, matičnu mleč, pčelinji otrov, pčelinji vosak i larve. Većina ovih proizvoda su se za čoveka se pokazala kao izuzetni u svojoj hranljivosti ili lekovitosti. Ove pčelinji proizvode sistematizovali smo u nekoliko oblasti u kojima se primenjuju: ishrana, zdravlje, lepota ...

Lokacija i slika pčelinjaka

Pčele i mobilni

Za posetioce sa Novog Beograda.

Činioci od kojih zavisi lekovitost mleča

Lekovito dejstvo mleča ne zavisi samo od načina proizvodnje već i od činilaca koji utiču na njegovo čuvanje. U ove činioce ubrajaju se temperatura, svetlost, sudovi, atmosferski vazduh i mikroorganizmi...

Pročitajte ceo članak >>>...

Polen

Cvetni prah (polen) je prah sa prašnika biljaka, koga pčele sakupljaju i donose u košnicu. Značaj cvetnog praha za dobro prezimljavanje i rani razvoj pčelinjeg društva toliko je veliki da od njega zavise i rekordni prinosi meda....

Pročitajte ceo članak >>>...

Med - najprirodniji zaslađivač za decu

Med je prirodna hrana, tj. složen prirodni proizvod, prijatnog mirisa i ukusa. Sadrži proste šećere, vitamine i minerale, i deluje pozitivno na apetit i peristaltiku. Treba ga upotrebljavati umesto...

Pročitajte ceo članak >>>...

Istorija lečenja pčelinjim otrovom

Pčelinji otrov je krenuo svojim kolebljivim putem empirike narodne medicine kao antireumatsko sredstvo. Kasnije je uključen u sistem zvanične medicine na osnovu dobrih terapeutskih rezultata njegove primene u praksi. Pomanjkanje razjašnjenog farmakološkog mehanizma njegovog...

Pročitajte ceo članak >>>...

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor