Pčelinji proizvodi:

60 miliona godina pčele sarađujući s prirodom otkrile su način da opstanu. Njihova dostignuća u komunikaciji, životu i organizaciji rada zaslužuju posebnu prezentaciju. Mi ćemo Vam ovde prikazati one vrednosti koje su pčele ugradile u: med, polen, propolis, matičnu mleč, pčelinji otrov, pčelinji vosak i larve. Većina ovih proizvoda su se za čoveka se pokazala kao izuzetni u svojoj hranljivosti ili lekovitosti. Ove pčelinji proizvode sistematizovali smo u nekoliko oblasti u kojima se primenjuju: ishrana, zdravlje, lepota ...

Lokacija i slika pčelinjaka

Pčele i mobilni

Za posetioce sa Novog Beograda.

Baktericidna svojstva meda

Antimikrobno delovanje meda je sposobnost meda da ubija neke mikroorganizme (baktericidnost) ili da zaustavi njihov razvoj (bakteriostatičnost). Ova svojstva meda bila su poznata nekim narodima još u drevna vremena. Stari Grci i ...

Pročitajte ceo članak >>>...

LIPOV MED

Lipov med je bistar, gotovo proziran, ugodnog, jakog mirisa i vrlo oštrog. Konzumiranje lipovog meda donosi olakšanje kod prehlada, upala probavnih i organa za disanje, te nekih bubrežnih oboljenja. Neizmerno značenje ima u izbacivanu štetnih materija iz organizma jer pospešuje metabolizam. Med od ...

Pročitajte ceo članak >>>...

Preventivno lečenje medom

Med je hrana, dopuna hrane(preventiva), sredstvo za lečenje nekih oboljenja, a ima upotrebu i u kozmetici. Znači, med ima širok spektar primene.Već je delimično istaknuto da je od neobične važnosti da med kao hrana ...

Pročitajte ceo članak >>>...

Med - najprirodniji zaslađivač za decu

Med je prirodna hrana, tj. složen prirodni proizvod, prijatnog mirisa i ukusa. Sadrži proste šećere, vitamine i minerale, i deluje pozitivno na apetit i peristaltiku. Treba ga upotrebljavati umesto...

Pročitajte ceo članak >>>...

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor